BİTLİS / GÜROYMAK - Atatürk Ortaokulu

Mrt

Sınava daha iyi hazırlanabilmek için yapabileceklerimize birlikte göz atalım. Okumalı ve uygulamaya başlamalıyız. Hadi başlayalım.

Şbt

Meslek seçimi yaparken nelere dikkat edeceğimize hep birlikte bakalım. Bu konuda önemli bilgiler içeren resimleri detaylı bir şekilde inceleyelim. Hadi başlayalım.

Şbt

Sevgili öğrenciler sizlerle kişisel sınırlarımızı öğreneceğiz. Hadi başlayalım.

Şbt

İletişim becerileri, kişinin karşı tarafında yer alan kişi ya da kişilere etkili ve doğru bir iletişimi sağlayarak aralarında sürecek bir iletişim ilişkisi başlatan ve devam ettiren becerileri kapsar. Kendimizi ancak anlattıklarımız ile ifade edebiliriz. Bu sebeple iletişimde etkin olmak çok önemlidir. Hayatımızın her anında sürekli bir iletişim vardır. Başarılı olabilmek, iyi iletişim kurma yolundan geçer. Yeterli iletişime sahip olmadan arzulanan başarıya ulaşabilmek zorlaşabilir. Yüz yüze gerçekleştirilen iletişim sürecinde kendinizi doğru ifade etme, sesinizi iyi kullanma, dinleyerek anlama, karşı tarafı alaya almadan konuşma ve beden dilini doğru yönetmek gibi birçok etmeni kapsayan beceriler dizisidir.

Şbt

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak İOKBS, 21 Nisan 2024 tarihinde Türkiye saati ile saat 10.00’da yapılacaktır. İOKBS, başvuru sayısına bağlı olarak gerekli görülen sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir. Sınav başvurusu 13 Şubat 2024-1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır. Öğrenciler “İOKBS Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024” ve ilgili mevzuata, http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşabileceklerdir. Öğrencilerin sınav başvurusunun yapılabilmesi için elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.

Ock

Test Çözme Teknikleri, sınavlara hazırlanan öğrencilerin test çözme tekniklerini bilmesini, test hatalarını azaltmasını ve doğal olarak sınav performansını yükseltmesini sağlar. Test çözme teknikleri konusunda öğrencilerinde farkındalık oluşturmak, öğrencilerinde test çözme becerisini geliştirmek amacıyla paylaşılan içeriğe göz atmanızda fayda var.

Ara

Hedef belirleme, yaşamınıza yön vermek ve hayatınızı şekillendirmek için güçlü bir araçtır. Belirlediginiz hedefler, size ilham verir ve sizi harekete geçirir. Motivasyonunuzu artırarak her gün daha fazla çaba göstermenizi sağlar. Hedefler, enerjinizi ve dikkatinizi odaklamak için bir pusula gibidir. Ne yapmanız gerektiğini bilirsiniz ve her adımınızı bu doğrultuda atarsınız. Ayrıca, hedefler belirli bir amaca ulaşmak için plan yapmanızı gerektirir. Plan yapmak, hedeflerinizi gerçekleştirmek için adım adım ilerlemenizi saglar. Bu, sizi düzenli ve etkili bir şekilde çalışmaya yönlendirir. Aynı zamanda, hedef belirlemenin uzun vadeli düşünmeyi teşvik ettiği unutulmamalıdır. Bugün attığınız küçük adımlar, gelecekte büyük farklar yaratabilir.

Ara

Hayatta karşılaştığımız zorluklarla nasıl başa çıkabileceğimizi öğrenmek için sahip olmamız gereken bazı beceriler var.Hayat bazen tatlı, bazen de zorlayıcı olabilir. İşte bu yüzden psikolojik sağlamlık ve dayanıklılık konuları çok önemlidir. Bu içerik boyunca, psikolojik sağlamlığın ve dayanıklılığın ne olduğunu, neden önemli olduğunu ve bu becerileri nasıl geliştirebileceğimizi keşfedeceğiz. Sizlerin bu konuları öğrenerek daha mutlu, daha güçlü ve daha başarılı bir şekilde büyüyebileceğinize inanıyoruz.Psikolojik sağlamlık, zorluklar ve stresle başa çıkma yeteneğidir. Bu beceri, olumsuz durumlar karşısında güçlü kalmamıza yardımcı olur. Örneklerle daha iyi anlamamıza yardımcı olalım: Mesela, bir sınavda başarısız olmak kötü hissettirir ama pes etmeden daha iyi yapmak için çalışabilmek psikolojik sağlamlığa işaret eder.

Ara

Tüm alışkanlıklar gibi çalışma alışkanlığını da birdenbire değiştirmek kolay değildir. Bu değişim ancak bilinçli, sabırlı ve kararlı bir çabayla olur.  Sizde bu değişimi başlatmak istiyorsanız verimli ders çalışma yöntemleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı içeriğimizi dikkatle incelemenizde fayda var.

Ara

Anne babaların çocuklara yaklaşımını ele alan içeriğimizi incelemeniz iletişimlerinizin kalitesini arttıracak ve çocuğunuzu daha iyi desteklemenize katkı sağlayacaktır. Çocuklarına etkili bir şekilde yaklaşmak isteyenler için...